KOSZYK JEST
PUSTY

Ascolip Liposomalna witamina C 1000 saszetka

CENA: 3,80 PLN
Czas wysyłki : 2 dni
szt.

produkt niedostępny w tej liczbie

dostępna ilość:

dodano produkt

przejdź do koszyka

Producent: Genexo Sp. z o.o.
Numer katalogowy:
Opis przedmiotu

ASCOLIP to nowoczesny preparat, który wykorzystując zaawansowaną technologię LIPOSHELL, dostarcza organizmowi wysoką dawkę łatwo przyswajalnej witaminy C. Technologia liposomalna gwarantuje szczelne i długotrwałe zamknięcie witaminy C we wnętrzu kapsułek oraz ich efektywne przenikanie do miejsca docelowego, czyli wnętrza komórek.

1 saszetka to 1000mg liposomalnej witaminy C w formie smacznego (nie kwaśnego) syropu.

Dlaczego liposomalna?

Technologia liposomalna gwarantuje szczelne i długotrwałe zamknięcie witaminy C we wnętrzu kapsułek oraz ich efektywne przenikanie do miejsca docelowego, czyli wnętrza komórek. To rozwiązanie, które odróżnia ASCOLIP od większości suplementów na rynku – zawarta w nim witamina C w odpowiednio wysokiej dawce jest doskonale wchłaniana przez organizm, podczas gdy większość dostępnych na rynku preparatów słabo sprawdza się w uzupełnianiu niedoborów tej niezwykle istotnej dla ludzkiego organizmu witaminy.

Dlaczego suplementując witaminę C, warto sięgnąć akurat po preparat ASCOLIP ? Ponieważ to nowoczesne rozwiązanie, które zapewni właściwą dawkę witaminy, a w konsekwencji zdrowie i dobre samopoczucie. ASCOLIP od innych dostępnych w aptekach preparatów odróżnia wysoka skuteczność. Producent gwarantuje dużą dawkę liposomalnej witaminy C zamkniętej w nowoczesnej kapsułce, która zapobiega degradacji witaminy. Szczelny płaszczyk ochronny zabezpiecza witaminę C przed czynnikami degradacyjnymi o różnym podłożu, takimi jak tlen, sok żołądkowy czy enzymy trawienne). Witamina uwalniana jest dopiero w miejscu docelowym, czyli we wnętrzu komórki, gdzie organizm wchłania ją w odpowiednio wysokiej dawce, by mógł sprawnie funkcjonować. Regularne zażywanie ASCOLIP pomaga uzupełnić niedobory i zapobiega ich wystąpieniu w przyszłości. Może być przyjmowany przez pacjentów w różnym wieku i o różnym zapotrzebowaniu na witaminę C.

Witamina C odgrywa bardzo ważną rolę w ludzkim organizmie. Jest niezbędna w prawidłowym przebiegu około 15 000 procesów życiowych – między innymi aktywizuje enzymy, stymuluje układ przysadkowo-nadnerczowy oraz bierze udział w syntezie kortyzonu i kortykosteroidów. Z powodu braku  enzymu oksydazy L-gulonolaktonowej człowiek nie jest w wytworzyć jej samodzielnie – odpowiednią dawkę należy dostarczyć z pożywieniem, a w razie potrzeby zadbać o suplementację. Wchłanialność składników odżywczych oraz witamin to kluczowa kwestia w ich suplementacji. Możemy dwoić się i troić, by nasza dieta była bogata w witaminy i minerały, zażywać codziennie suplementy, które mają wyrównać niedobory - jednak to wszystko na nic, jeśli w naszej diecie zawarte będą składniki utrudniające wchłanianie witamin.

Przyswajanie witaminy C

Witamina C jest nazywana egzogenną - czyli witaminą, której podaż musi nastąpić wraz z pożywieniem, ponieważ organizm nie syntetyzuje jej w swoich komórkach. Oznacza to, że stan "wysycenia" naszych komórek witaminą C zależy wyłącznie od tego, ile przyjęliśmy jej wraz z pożywieniem i suplementami. W odróżnieniu na przykład od witaminy D, witamina C nie powstaje pod wpływem innych czynników zewnętrznych, na przykład słońca. Dostarczenie kwasu askorbinowego jest możliwe wyłącznie z zewnątrz, dlatego powinniśmy dbać o jego prawidłową dzienną podaż. Trudno jest dostarczyć 100% niezbędnej dziennej dawki witaminy C przy tak ubogiej diecie, jaką zazwyczaj stosuje większość z nas - pozbawionej warzyw i owoców, z których to kwas askorbinowy pochodzi w zdecydowanej większości. Co więcej - podczas obróbki termicznej warzyw i owoców oraz na skutek łączenia ich w nieodpowiedni sposób z innymi składnikami żywności, utlenieniu ulega zdecydowana większość witaminy C w produktach! Co to dla nas oznacza? Na przykład to, że choć duża ilość witaminy C znajduje się w ziemniakach, to w stanie surowym są one niejadalne, a po ugotowaniu, upieczeniu lub usmażeniu tracimy z nich zdecydowaną większość witaminy.

Rola witaminy C w organizmie

Witaminie C przypisuje się dużą rolę w organizmie - ma ona właściwości uszczelniające naczynia krwionośne, regulujące ciśnienie krwi, optymalizujące stężenie glukozy we krwi. Jest zatem sprzymierzeńcem cukrzyków i ciśnieniowców. Oprócz tego regeneruje błony śluzowe i tkankę łączną, dzięki czemu pomaga w leczeniu infekcji, a także ma udział w produkcji kolagenu.

Zażywanie witaminy C

Suplementacja witaminy C w zwykłych tabletkach dostępnych w aptece nie jest do końca skuteczna - większość kwasu askorbinowego nie wchłania się dobrze w przewodzie pokarmowym i jest natychmiast wydalana z organizmu razem z moczem. Dlatego lepszym rozwiązaniem będzie witamina C liposomalna. Taka liposomalna witamina C posiada specjalnie zmodyfikowane liposomy, czyli składniki błon komórkowych, które ułatwiają przenoszenie poszczególnych składników organicznych do wnętrza komórek. Witamina liposomalna C pozwala zatem wchłaniać się kwasowi askorbinowemu nawet do 98%, co daje najwyższa skuteczność ze wszystkich suplementów witaminy C dostępnych na rynku!

 

Opinie klientów
Dodaj opinię

Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie

Polecane produkty

10
Oprogramowanie sklepu internetowego Sellingo.pl